Werving & selectie zelf doen of uitbesteden?

dec 3, 2021

Het vinden van nieuw personeel kan soms een tijdrovend en langdurig proces zijn. Ontdek wat beter is: werving & selectie zelf doen of uitbesteden. Je wilt natuurlijk de beste werknemers en niet zomaar iedereen aannemen. Daarom is het belangrijk dat je de sollicitatieprocedure zorgvuldig doorloopt.

Wat houdt werving & selectie precies in

Als je nieuwe werknemers zoek zit hier een heel proces aan vast. Je zult vacatures moeten maken, sollicitaties moeten lezen, gesprekken moeten voeren en de geschikte personen aantrekken. Werving & selectie is eigenlijk het gehele proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Het kan zijn dat je zelf geen tijd hebt voor dit hele sollicitatieproces, dan is het een slimme optie om de werving & selectie uit te besteden.

Werving & selectie zelf doen

Het kan zijn dat de organisatie de werving & selectie zelf doet. Sommige bedrijven hebben al een eigen HR afdeling die hier mee aan de slag kan gaan. Hiermee bespaar je geld maar zal je er wel zelf meer tijd in moeten steken. Als je de werving & selectie zelf doet heb je meer controle over het proces en de kandidaten. De organisatie weet namelijk zelf het beste wat ze zoeken en nodig hebben. Ook is er geen tussenpersoon nodig waardoor het sollicitatie proces sneller zou kunnen verlopen.

Werving & selectie uitbesteden

Natuurlijk kan het ook zijn dat je zelf geen tijd en capaciteit hebt om de hele selectieprocedure te doorlopen. Dan zijn er heel wat voordelen aan het uitbesteden van werving & selectie. Ten eerste bespaard het heel wat tijd. Een werving en selectieprocedure kan heel tijdrovend zijn. Door de werving & selectie uit te besteden houd je meer tijd over voor andere belangrijke zaken. Een werving & selectie bureau heeft de ervaring, kennis en opgebouwd netwerk om zo aan de perfecte kandidaten te komen. Het kan soms moeilijk zijn om personeel te vinden met een specialistisch profiel. Bij TheNewJob hebben we adviseurs die gespecialiseerd zijn in één doelgroep of één branche. Hierdoor hebben we kennis in heel veel verschillende vakgebieden en kunnen we zo de perfecte match vinden. Daarnaast maakt TheNewJob gebruik van no cure, no pay. Je betaald pas wanneer wij de perfecte match gevonden hebben waardoor je nooit geld zal verliezen. Werving & selectie bureaus doorlopen de gehele selectieprocedure zorgvuldig en letten altijd op de wensen, ambities en bedrijfscultuur van jou organisatie om zo de meest geschikte kandidaten te vinden.

Ben je van plan om de werving & selectie uit te besteden?

Bij TheNewJob kunnen wij je helpen aan de meest geschikte werknemers te komen. Door je werving & selectie aan ons uit te besteden zullen wij voor de perfecte match zorgen. Deze zogeheten selectieprocedure lopen we gezamenlijk door, zodat we altijd kunnen bijsturen in de zoektocht als dat nodig is.

Artikel delen?

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Diversiteit- en inclusiviteit strategie

Diversiteit- en inclusiviteit strategie

Het jaar is alweer bijna voorbij en ook dit jaar werd er weer veel aandacht besteed aan diversiteit en inclusiviteit. Het creëren van een diverse en inclusieve werkplek is niet alleen ethisch gezien belangrijk, maar ook voor het stimuleren van innovatie, het...

Lees meer
Veilig en gezond thuiswerken

Veilig en gezond thuiswerken

Thuiswerken is ‘het nieuwe normaal’. Ook wij zitten vaker vanuit huis te werken dan dat wij voorheen gewend waren, dus laten we er dan ook maar het beste van maken!

Lees meer