Projectleider

€ 3.000 – € 4.500 📍 Alkmaar 🏅 Projectmanagement 🕓 32 – 40 uur

Over de functie

Ben jij gedreven door een passie voor duurzaamheid en de energietransitie, en zie je een CO2-neutrale toekomst als een ultiem doel? Dan is de rol van Projectleider jou op het lijf geschreven, waar je jouw passie kunt omzetten in concrete acties!

Als Projectleider werk je samen met een team van 9 collega’s bij het energieloket. Jouw verantwoordelijkheid is het begeleiden en realiseren van diverse projecten. Deze projecten hebben tot doel bewoners te informeren en adviseren over duurzaamheidsmogelijkheden voor hun woning of werkplek. Daarnaast ondersteun je gemeenten bij subsidietrajecten. Binnen het team wordt er voortdurend gewerkt aan vernieuwing en verbetering. Hoewel je voornamelijk vanuit kantoor werkt, ga je ook regelmatig naar locaties om projecten te coördineren. Dit zijn concreet jouw werkzaamheden:

 • Het leiden en realiseren van diverse duurzaamheidsprojecten;

 • Het voorbereiden, plannen en uitvoeren van projecten met een scherpe focus op kwaliteit en resultaat, inclusief projectadministratie en rapportage;

 • Het identificeren van kansen en verbeteringen en het doen van voorstellen ter verbetering aan het team of de opdrachtgever;

 • Het onderhouden van nauwe contacten met opdrachtgevers, voornamelijk gemeenten, en het rapporteren over de voortgang van de projecten.

Functie eisen

Als Projectleider is het waardevol om sterke plannings-, organisatie- en uitvoeringsvaardigheden te hebben. Daarnaast is het belangrijk om flexibel te zijn en goed te kunnen inspelen op onverwachte situaties. Verder kijken we uit naar het volgende van jou:

 • Je hebt bij voorkeur ervaring als projectleider of in een vergelijkbare functie, wat een waardevolle aanvulling vormt op deze rol;

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een achtergrond in projectmanagement;

 • Je hebt ervaring met Microsoft Office en AFAS;

 • Het allerbelangrijkste: je bent helemaal in je element als het gaat om duurzaamheid en de energietransitie!

Wat bieden wij

Als Projectleider geniet je van de vrijheid om zelfstandig te werken en aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Je wordt onderdeel van een enthousiast, divers en groeiend team met een gezamenlijke missie: de wereld een stukje mooier maken! Daarnaast bieden wij:

 • Een salaris van €3000,- tot €4.500,-, afhankelijk van ervaring en uren;

 • Een uitstekende pensioenregeling en 24 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek;

 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot hybride werken;

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met trainingen en cursussen;

 • Reiskostenvergoeding, een fietsplan en parkeergelegenheid, inclusief de mogelijkheid voor elektrische auto’s;

 • Een modern kantoor met een ruimtelijke en lichte omgeving, waar je naast werken ook kunt ontspannen met activiteiten zoals poolen, darten en op vrijdagmiddag gezellig borrelen!

Over de opdrachtgever

Het energieloket helpt woningeigenaren verder met gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van hun woning. Hun doel is om een CO2-neutrale toekomst te realiseren voor zowel woningen als bedrijven. Dit doen zij in opdracht van 145 Nederlandse gemeenten en in samenwerking met lokale initiatieven en uitvoerende bedrijven. Doe jij mee?

Solliciteren

Ben jij de ideale professional voor deze vacature en voldoe jij aan alle eisen? Klik dan snel op de knop ‘Solliciteer direct!’ om jouw interesse overal te maken. Wij nemen binnen 3 dagen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken en te bekijken of jij de perfecte professional bent voor deze functie.

Heb je nog een vraag over de vacature? Onze recruiters staan voor je klaar! Neem contact op met Sofie via dit nummer: +316 19 12 24 11.

 

Meer informatie?

Mariska Swier

Recruiter

Tel. 06 3921 4803
Soliciteer hier!