Sinterklaas vieren op het werk

Vandaag viert Sinterklaas zijn verjaardag en wie weet brengt hij ook een bezoekje aan de organisatie waar jij werkt! Hoe wordt dit feest gevierd, en wordt er rekening gehouden met diversiteit? Wij delen graag dit artikel met jullie, waarin Chantal Jansen praktische tips deelt om van het Sinterklaasfeest een succes te maken, zodat iedereen zich er prettig bij voelt!

Bron:聽mr. Chantal Jansen

 

Begin december is het Sinterklaasfeest in het bedrijf begonnen. Overal heerst enthousiasme en opwinding. Wat niemand echter voorziet, is dat dit feest zal uitmonden in een wijze les over de gevolgen wanneer niet iedereen zich betrokken en gerespecteerd voelt.

Met oog voor detail

De feestcommissie heeft flink uitgepakt: De hashtagSinterklaas en Pieten zijn aanwezig, er zijn overvloedig pepernoten, en zelfs een gedichtenwedstrijd is niet vergeten. Wat ze alleen over het hoofd hebben gezien, is dat de keuze voor de traditionele hashtagZwartepiet bij sommige collega’s voor irritatie en ongemak zorgt.

Het afspelen van traditionele liedjes zoals ‘饾槡饾槳饾槸饾樀饾槮饾槼饾槵饾槶饾槩饾槩饾槾饾槴饾槮 饾槵饾槹饾槷 饾槷饾槩饾槩饾槼 饾槪饾槳饾槸饾槸饾槮饾槸 饾槷饾槮饾樀 饾槴饾槮 饾槵饾槸饾槮饾槫饾槱饾樀’ maakte dit alleen maar erger. Het werd een pijnlijk moment van besef dat de organisatie van een hashtagSinterklaasviering op het werk meer vraagt dan alleen gezelligheid en lekkernijen.

 

Verantwoordelijkheid als werkgever

Als hashtag werkgever ben je verantwoordelijkheid voor het cre毛ren van een inclusieve en respectvolle sfeer. Hoe je dit doet? Door rekening te houden met de diversiteit op de hashtagwerkvloer en ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt bij de viering.

 

Tips voor een geslaagd feest

De laatste jaren is er veel discussie over hoe we Sinterklaas vieren, vooral rondom de figuur van Zwarte Piet. Mijn advies:

路聽聽聽聽聽聽Zorg dat je Sinterklaasviering op het werk aansluit bij je bedrijfsvisie; laat het niet volledig aan de feestcommissie over.
路聽聽聽聽聽聽Start tijdig met plannen en betrek werknemers via enqu锚tes om te beslissen over Sinterklaas en Piet of een receptie.
路聽聽聽聽聽聽Communiceer duidelijk over je plannen en wat je van het programma verwacht.
路聽聽聽聽聽聽Kies voor een inclusieve viering: let op Piet’s uiterlijk, muziek, en versieringen.
路聽聽聽聽聽聽Bied laagdrempelige, respectvolle activiteiten aan waar iedereen plezier aan beleeft.
路聽聽聽聽聽聽Maak deelname vrijwillig en respecteer de keuze van collega’s om niet deel te nemen.

 

Slotgedachten

Sinterklaas op het werk, een vraag die diep snijdt,
Het gaat om hashtagdiversiteit, verandering, dat maakt soms strijd.
Voer respectvolle gesprekken, sta open, elke keer,
Voor aanpassingen, voor verandering, dat doet geen zeer.

 

Laten we samen zorgen, voor een feest, zo fijn,
Een Sinterklaasviering op het werk, hashtag inclusief, en zonder pijn.

聽Hoe vieren jullie Sinterklaas op het werk?

 

Artikel delen?